Du vil elske betongulv!

Overvejer du betongulv?

I 2018 vil flere og flere få lagt betongulv. De fleste får det i badeværelset, men nu er der også mange, der får det i stuen og køkkenet. Den store popularitet skyldes det æstetiske design, der er råt og enkelt – og så er det utrolig nemt at rengøre.

Der er dog et MEN. Dem, vil vi gennemgå for dig. Med tiden har mange oplevet, at deres betongulv faktisk ikke er så robust, som de først troede.

5 grunde til at få betongulv

Betongulv blev først brugt i fabrikker. Nu har de private hjem taget det til sig, fordi det holder i mange år.

Mange tror, at det er dyrt. Du kan godt finde nogle håndværkere, der tager overpris, men faktisk er prisen fornuftig. Læs mere om betongulv pris her. 

Med epoxy maling kan du gøre betongulvet ekstra unikt, men også mindre glat. Derfor er det perfekt til badeværelser.

Du kan rengøre betongulv hurtigt og nemt. Snavs og skidt vil også være mindre synligt, fordi det rå beton skjuler det. Og det er da også værd at tage med.

Bakterier, skimmelsvamp, mug, husstøvmider og andet vil ikke trænge ned i betonen. Du vil derfor også få et bedre indeklima, når du har betongulv.

3 ulemper ved betongulv

Nogle oplever, at betongulv revner. Du skal vide, at det er fordi, håndværkeren har sjusket. Betongulv er normalt meget robust. Problemer er, at mange hjems undergulv ikke kan holde til betonet, og derfor revner det inden for 1 år. Du bør derfor lave en aftale med din håndværker, så du er på den sikre side, at hvis det revner inden for 24 mdr., så skal han komme og reparere det. Du kan også bare bruge 3byggetilbud.dk – mere om dem længere ned.

Du skal ikke gøre det selv. Nogle nyere produkter på markede gør, at du selv kan få lagt betongulv. Men det er lidt ligesom kejserens nye klæder. For det er blot et lille lag beton, du kan lægge ovenpå fliser og andet. Vi anbefaler dig det ikke, fordi mange oplever, at det revner, bare man taber sin telefon – hvilket, man jo godt kan gøre på badeværelset.

Nogle oplever, at larmen bliver hængende, efter de har fået betongulv. Det sker for nogen, og det er ikke til at vide hvem. Dette kan du forhindre, hvis du i stedet for råt betongulv får lavet poleret betongulv med epoxy maling. Læs mere om epoxy gulve.

Disse priser finder du ikke på nettet…

200.000 danskere har allerede undersøgt priser hos 3byggetilbud.dk.

1.200 af landets bedste håndværkere er medlem og vil give dig tilbud. 

Du får 3 unikke tilbud, du ikke finder på nettet. Ingen useriøse fupmager. Kun seriøst god research af dig – og måske en stor rabat. 

Et vigtigt fundament

Betongulv kan vi alle få. Hvad vi betaler, er dog forskelligt. Nogen betaler det halve af, hvad andre gør. Og hvordan kan det så være?

Betongulv kan blive forfærdeligt dyrt.

Undergulvet er synderen. Hvis du undergulv er svagt, kan det ikke holde til betong. Betongulve er alt for tunge. Inden du overhovedet går i gang, skal du undersøge, om du dit undergulv skal skiftes. Vi har et smart trick hertil, der gør, at du slipper billigt.

Problematikken ligger i betongulvets vægt. Hvis du ligger beton over på et svagt og gammelt undergulv, vil det med tiden blive skævt. Nogle revner. Andre oplever, at deres gulv flækker fuldkommen. Forsikringen dækker ikke. Det er dit ansvar.

Få undersøgt dit undergulv

Hvad der gemmer sig under dit gulv, er lige så vigtigt, som det du ligger ovenpå; planker eller beton – hvad nu, du vil have.

Dit undergulv er enten i beton eller gulvplader af træfiber. Og dette kan enten ligge oven på:

  • bjælker
  • strøer
  • forskallingsbrædder
  • nogle har svømmende

Du ved måske, hvilken I har i jeres hjem. Desværre, kan vi ikke give et entydigt svar på, hvilken, der er bedst til betongulv. Du bliver nødt at få det undersøgt af en fagmand. Han kan, inden han går i gang, undersøge om, dit undergulv skal skiftes, hvis du vil have betongulv. Skal det skiftes, må du forvente, at du udover omkostningerne til betongulvet skal af med 10.000 kr. for 10m2.

Læs om undergulve – lige her. 


Myten om betongulve

Man siger, at betongulve er holdbare og slidstærke. Gulvet bliver holdt op i mod trægulve og klinker. Det siger lidt sig selv, at et betongulv er stærkere end et par fyr planker.

Desværre oplever mange, at betongulvet revner.

Håndværkerne gør ikke nok

Dovne og uvidende håndværkere bærer skylden. De tror fejlagtigt, at betongulvet ikke skal have efterbehandling. Selvfølgelig er det ikke alle, der gør sådan. Men det understreger, at du skal vælge din håndværker med omhu. Vælg en fagmand, med speciale i betongulve.

Det sker fordi, at man støber betongulv oven på et svagt undergulv. Du kan næsten ikke undgå det. Den første opgave, du skal give håndværkeren er derfor, at han skal undersøge om undergulvet kan holde til det.

Betongulve er de stærkeste, flotteste og mest holdbare gulve – hvis bare fundamentet er i orden. I de fleste tilfælde er det ikke.

eller…

Betongulv er blevet dyrt

Beton priserne stiger. Det var kun under finanskrisen, at den oplevede et fald. Ellers er prisen på beton næsten fordoblet siden 2002. Al statistik siger, at prisstigningerne forsætter.

På mange måder er betongulv en god investering. Du kan holde bedre på varmen og du får et gulv, der er så populært, at du aldrig vil skulle bekymre dig, om en eventuel køber ville sige nej til det pga. gulvet.

Alle nyder synet af betongulv.

Det helt store MEN

Danmark er fyldt med håndværkere, der lover dig noget, som 

Prisen

Den er noget for sig selv.

Vi har skrevet det måske mest gennemgående stykke indhold, du kan finde om betongulv priser. Og du kan komme derhen – hvis du klikker her

Hvad du kan gøre

Dovne og uvidende håndværkere bærer skylden. De tror fejlagtigt, at betongulvet ikke skal have efterbehandling. Selvfølgelig er det ikke alle, der gør sådan. Men det understreger, at

Badeværelset er skabt til betongulv

Det er nemt og ligetil at få betongulv i badeværelse. Ingen store klinker som skal købes ind. Enhver murer kan gøre det. Spørgsmålet er bare, om du skal have epoxy gulv? Malingen er særligt populær i badeværelser ovenpå et slebet betongulv. 

Over tid vil du få øjnene op for, at betongulv holder. Udseendet ændre sig ikke. Og du bliver aldrig træt af det. Når først du har fået klinker, er der ikke nogen vej tilbage. Betongulvet har flere muligheder.

LÆS MERE: Betongulv i badeværelset. 

Spar penge: Få et poleret betongulv

Maling af betongulv kan blive dyrt, fordi du formentlig vil skulle købe epoxy maling til det. Og det kan du ikke selv male med. Alene for at få dit betongulv forvandlet til et epoxy gulv, skal du derfor forvente at skulle af med over 5.000 kroner.

Overvej et poleret betongulv. Processen er hurtigere, nemmere og billigere. Ulempen er, at gulvet ikke har samme hårdførhed. Hvis du taber noget på gulvet, vil det kunne revne. Epoxy maling vil kunne forhindre det. 

Hvis du kan se bort fra, at et poleret betongulv ikke har samme hårdførhed som gulvet med epoxy, bør du overveje det. Særligt fordi et poleret betongulv bare er flottere, mener mange. Epoxy passer bedst til badeværelset, fordi du også skal undgå et glat gulv. Men i stuen vil de se ud som en New Yorker-lejlighed med et poleret betongulv.

LÆS MERE: Hvis du overvejer et poleret betongulv.

epoxy gulv

Hvordan ser et råt betongulv ud?

Ikke som billedet til venstre. Men måske efter nogle år. 

Råt betongulv passer ikke til hjemmet. Det er koldere, holdbarheden er dårligt, rummet vil få dårligere lyd og du vil for lidt ekstra få meget mere for pengene. 

Du kan sagtens opnå fabriks-looket – “New Yorker-lejligheden” – uden at gå all in på betongulv, hvis det er den du søger. Men et råt betongulv vil være dumt. I stedet bør du få gulvet slebet eller poleret. 

Konklusionen: Få ikke et råt betongulv. Kun hvis det bliver poleret eller malet med epoxy.