Du vil elske betongulv!

Overvejer du betongulv?

I 2018 vil flere og flere få lagt betongulv. De fleste får det i badeværelset, men nu er der også mange, der får det i stuen og køkkenet. Den store popularitet skyldes det æstetiske design, der er råt og enkelt – og så er det utrolig nemt at rengøre.

Der er dog et MEN. Dem, vil vi gennemgå for dig. Med tiden har mange oplevet, at deres betongulv faktisk ikke er så robust, som de først troede.

5 grunde til at få betongulv

Betongulv blev først brugt i fabrikker. Nu har de private hjem taget det til sig, fordi det holder i mange år.

Mange tror, at det er dyrt. Du kan godt finde nogle håndværkere, der tager overpris, men faktisk er prisen fornuftig. Læs mere om betongulv pris her. 

Med epoxy maling kan du gøre betongulvet ekstra unikt, men også mindre glat. Derfor er det perfekt til badeværelser.

Du kan rengøre betongulv hurtigt og nemt. Snavs og skidt vil også være mindre synligt, fordi det rå beton skjuler det. Og det er da også værd at tage med.

Bakterier, skimmelsvamp, mug, husstøvmider og andet vil ikke trænge ned i betonen. Du vil derfor også få et bedre indeklima, når du har betongulv.

3 punkter, du ikke må springe over

Nogle oplever, at betongulv revner. Du skal vide, at det er fordi, håndværkeren har sjusket. Betongulv er normalt meget robust. Problemer er, at mange hjems undergulv ikke kan holde til betonet, og derfor revner det inden for 1 år. Du bør derfor lave en aftale med din håndværker, så du er på den sikre side, at hvis det revner inden for 24 mdr., så skal han komme og reparere det. Du kan også bare bruge 3byggetilbud.dk – mere om dem længere ned.

Du skal ikke gøre det selv. Nogle nyere produkter på markede gør, at du selv kan få lagt betongulv. Men det er lidt ligesom kejserens nye klæder. For det er blot et lille lag beton, du kan lægge ovenpå fliser og andet. Vi anbefaler dig det ikke, fordi mange oplever, at det revner, bare man taber sin telefon – hvilket, man jo godt kan gøre på badeværelset.

Nogle oplever, at larmen bliver hængende, efter de har fået betongulv. Det sker for nogen, og det er ikke til at vide hvem. Dette kan du forhindre, hvis du i stedet for råt betongulv får lavet poleret betongulv med epoxy maling. Læs mere om epoxy gulve.

Badeværelser er skabt til betongulv

Vådrum, som en håndværker kaldet det. At få betongulv i badeværelset er ligetil og nemt. Det er billigere end klinker, men ikke billigt. Alt efter, hvilket undergulv du har, kan prisen variere.

Risikoen for vandskader er mindre. Bekymringen for frygt vil forsvinde. De 1-2% hældning, du kan have ved bruseren blive nemmere at lave; derfor også billigere.

Malet betongulv

Betongulvet støbes. Derefter bliver det slebet. Først nu, kan man gå i gang med malingen. De fleste bruger epoxy maling, men du kan finde billigere.

Ingen af de nævnte 3 trin, kan du stå for. Malet betongulv er meget dyrt. Ikke engang selve malingen, må du stå for .Hvis du vil male med epoxy, skal du have et certifikat. Det er utrolig ætsende, derfor kræves certifikatet.

Prisen på malet betongulv, har vi skrevet om her(link).

epoxy gulv

Råt betongulv

Mere råt, kan det ikke blive. Tag det derfor med et gram salt. Du kan sagtens få mindre råt betongulv. Det rå betongulv er perfekt til køkkenet. Har du et lyst, indbydende køkken slutter det rå gulv perfekt af.

Det er slidstærkt, men hvis du taber en kniv eller andet, vil der kunne komme en ridse. Det er ulempen ved råt betongulv. Klogest ville være, hvis du gav det en behandling.

Betongulvet er dyrere for nogen, end det er for andre. Dem, der får det billigst er dem med et godt undergulv – læs mere om undergulv.

Et vigtigt fundament

Betongulv kan vi alle få. Hvad vi betaler, er dog forskelligt. Nogen betaler det halve af, hvad andre gør. Og hvordan kan det så være?

Betongulv kan blive forfærdeligt dyrt.

Undergulvet er synderen. Hvis du undergulv er svagt, kan det ikke holde til betong. Betongulve er alt for tunge. Inden du overhovedet går i gang, skal du undersøge, om du dit undergulv skal skiftes. Vi har et smart trick hertil, der gør, at du slipper billigt.

Problematikken ligger i betongulvets vægt. Hvis du ligger beton over på et svagt og gammelt undergulv, vil det med tiden blive skævt. Nogle revner. Andre oplever, at deres gulv flækker fuldkommen. Forsikringen dækker ikke. Det er dit ansvar.

Få undersøgt dit undergulv

Hvad der gemmer sig under dit gulv, er lige så vigtigt, som det du ligger ovenpå; planker eller beton – hvad nu, du vil have.

Dit undergulv er enten i beton eller gulvplader af træfiber. Og dette kan enten ligge oven på:

  • bjælker
  • strøer
  • forskallingsbrædder
  • nogle har svømmende

Du ved måske, hvilken I har i jeres hjem. Desværre, kan vi ikke give et entydigt svar på, hvilken, der er bedst til betongulv. Du bliver nødt at få det undersøgt af en fagmand. Han kan, inden han går i gang, undersøge om, dit undergulv skal skiftes, hvis du vil have betongulv. Skal det skiftes, må du forvente, at du udover omkostningerne til betongulvet skal af med 10.000 kr. for 10m2.

Læs om undergulve – lige her. 


Myten om betongulve

Man siger, at betongulve er holdbare og slidstærke. Gulvet bliver holdt op i mod trægulve og klinker. Det siger lidt sig selv, at et betongulv er stærkere end et par fyr planker.

Desværre oplever mange, at betongulvet revner.

Håndværkerne gør ikke nok

Dovne og uvidende håndværkere bærer skylden. De tror fejlagtigt, at betongulvet ikke skal have efterbehandling. Selvfølgelig er det ikke alle, der gør sådan. Men det understreger, at du skal vælge din håndværker med omhu. Vælg en fagmand, med speciale i betongulve.

Det sker fordi, at man støber betongulv oven på et svagt undergulv. Du kan næsten ikke undgå det. Den første opgave, du skal give håndværkeren er derfor, at han skal undersøge om undergulvet kan holde til det.

Betongulve er de stærkeste, flotteste og mest holdbare gulve – hvis bare fundamentet er i orden. I de fleste tilfælde er det ikke.

eller…

Betongulv er blevet dyrt

Beton priserne stiger. Det var kun under finanskrisen, at den oplevede et fald. Ellers er prisen på beton næsten fordoblet siden 2002. Al statistik siger, at prisstigningerne forsætter.

På mange måder er betongulv en god investering. Du kan holde bedre på varmen og du får et gulv, der er så populært, at du aldrig vil skulle bekymre dig, om en eventuel køber ville sige nej til det pga. gulvet.

Alle nyder synet af betongulv.

Det helt store MEN

Danmark er fyldt med håndværkere, der lover dig noget, som 

Prisen

Den er noget for sig selv.

Vi har skrevet det måske mest gennemgående stykke indhold, du kan finde om betongulv priser. Og du kan komme derhen – hvis du klikker her

Hvad du kan gøre

Dovne og uvidende håndværkere bærer skylden. De tror fejlagtigt, at betongulvet ikke skal have efterbehandling. Selvfølgelig er det ikke alle, der gør sådan. Men det understreger, at

3byggetilbud.dk er et mellemled. 

De giver dig den rette håndværker, som de va