epoxy gulv i garage

26. januar 2018

Kan jeg få epoxy gulv på fliser eller klinker?

Kan man få epoxy gulv oven på fliser eller klinker?

Ja.

Epoxy er gulvmaling. Du kan bruge malingen oven på trægulv, hvis du vil. Og du kan også bruge det oven på fliser, hvis det er det, du vil.

Desuden er det meget flot at have hvidt epoxy maling oven trægulv. Det er ikke noget, man ser særlig tit – ikke engang i BoBedre.

Du skal ikke gøre det selv

Du kan gøre, som du vil. Det er kun i vådrum, der er regler, du skal højde for. 

Har du nogle gamle klinker, kan du godt få epoxy oven på. Men du bør tage fat i en maler. Epoxy er utrolig ætsende. Ikke alle malere må bruge det, det kræver faktisk et certifikat. Vi anbefaler derfor, at du får professionel hjælp.

Læs mere om, hvordan du får epoxy prisen i bund.

Overvejelser inden du køber nye fliser eller klinker

Hvorfor ikke få betongulv? Det er i samme stil, og det holder bedre og kan være 40% billigere.

Der er noget helt særligt ved fliser, det ved vi godt. Men du vil nok blive overrasket, når du ser hvad et betongulv og epoxy maling kan gøre sammen. Du skal tænke på, at du vil kunne tilpasse det, som du vil. I sidste ende får du et helt unikt gulv, kun du har.

Epoxy ovenpå klinker eller fliser har også sine ulemper. Hvis du har brede revner mellem fliserne, kan det øge chancen for, at din epoxy flækker. Den skal helst komme ovenpå en 100% ren og glad overflade. Men det går nok. Folk maler også epoxy ovenpå trægulv – læs mere om det her.

Vil du fornye dine gamle klinker?

God idé. Du kan spare mange tusinde kroner, hvis du får lagt epoxy ovenpå dine gamle klinker eller fliser. Du får blot malet en lille, tyndt lag, men det gør stor forskel.

Du kan vælge klar epoxy, som du kan læse mere om her. Kort fortalt er det en gennemsigtig maling, der giver dit gamle klinkegulv stil og styrke. Epoxy maling er generelt kendetegnet ved at være skinnende, men det kan du skrue op og ned for.

Hvad koster epoxy ovenpå klinker eller fliser?

Ikke alle må og kan male med epoxy. Det står i Arbejdsmiljøloven, at man skal have været igennem et kursus, før man må. Af den grund er det ikke dyrt, men det er ikke billigt. Mange af malere er derfor erfarne, og du skal forvente, at du får også, hvad du betaler for.

Det er svært at finde en lokal epoxy maler, men der er helt sikkert en nær dig. Prisen er ikke blot maling + timeløn. Du skal også have transport med, og den kan godt blive lidt dyr.

Forvent i omegnen af 500 kr. i timen. Måske lidt mindre.

Du kan, hvis du udfylder en formular, godt få prisen længere ned. 3byggetilbud.dks koncept har over 250.000 danskere brugt, og det gør det muligt for dig at få 3 priser. Du er ikke garanteret billigere priser, men det sker ofte, at de er. Det er helt sikkert priser, du ikke finder på nettet.