Er plankegulv i eg ikke bare flot?

Bøg er den danske stolhed.

Desværre er eg meget flottere at have som gulv. Synes du ikke? Mange er enige, men plankegulv i eg har også sine ulemper, og dem vil vi gennemgå for dig her. Du vil også få et prisestimat på plankegulv i eg, så du har en idé om, hvad du kan slippe, når du skal have dit nye gulv.

Betongulvet er dyrere for nogen, end det er for andre. Dem, der får det billigst er dem med et godt undergulv – læs mere om undergulv.

5 grunde til at dit plankegulv skal være i eg

Eg er en af de stærkeste træsorter, du kan finde.

 Det er muligt at få meget lange og flotte planker, der giver din stue et helt unikt look.

Fordi holdbaren er så god, kan du forvente, at gulvet ikke knirker – også selvom at det er godt brugt. Mange andre plankegulv begynder at knirke allerede efter 1 år, fordi det er “levende”og altså stadig vokser. Eg vokser også, men du vil ikke blive påvirket på samme måde.

Du kan lægge det selv, hvis du har snilde. Alligevel anbefaler vi dig, at du i det mindste spørger en tømrer, hvad det vil koste. Du kan blive overrasket. Mange gange koster plankegulv i eg ikke mere end 150 kr./m2 at få lagt.

3 ulemper 

 Plankegulv i eg er stærkt og holdbart men desværre også tungere end andre gulve. Det betyder, at du skal være opmærksomhed på dit undergulv. Hvis det er gammelt og nedslidt, kan det få det nye plankegulv i eg til at flække. Hvordan tjekker man ens undergulv? Du kan læse om undergulv her.

Plankegulv i eg larmer mere end andre gulve. Det er derfor ikke det bedste sted at have i gangen. Stuen er fint, fordi når du er der, er det som regel fordi, du er på vej hen i sofaen. Køkkenet er OK, men fordi man går meget frem og tilbage der, skal du være opmærksom på, at det vil larme. Specielt med sko på. Du kan få lyddæmpende lag under, og det vil hjælpe. Men så vil prisen også gå op.

Grundet fugt og de skiftende årstider i Danmark kan du ikke undgå revner. Det er en ulempe for nogen, andre mener det er autentisk.

plankegulv i eg

200 år gammelt egetræ

Sådan ser et gammel egetræ ud. Senere bliver det til de flotte planker, du har set i mange hjem. Processen er lang. Meget lang. Nogle egetræer fældes først, når de bliver 200 år. Det giver gulvet den helt særlige struktur, som kun egetræ kan have.

Egetræ er holdbart som intet andet gulv. Det er hårdt, men det er stadig levende som plankegulv nu er. Det massive træ gør, at dit plankegulv i eg hele tiden vil udvide sig. Du skal derfor være indstillet på, at dit gulv vil forandre sig i den tid, du har det.

Den lange, flotte struktur

De mange år giver egetræet strukturen.

Det vokser hurtigt i sin tidlige år, og derfor får den de særdeles unikke lange mønstre. Kun egetræsplanker har sådanne struktur.

plankegulv eg