kældergulv

Fagligt opdateret 2. oktober 2019

Kældergulv gavner dig på så mange måder

Du har en kælder. Og i den kælder er et gulv. Vidste du, at hvordan dette gulvs isolering er, har stor betydning for din varmeregning. Det har også betydning for dit hjems radon og isoleringsevne. Så mange faktorer spiller ind, og derfor bør du få nyt kældergulv, hvis dit gamle er dårligt.

Kældergulve koster heldigvis ikke mange penge. Du kan få det uden det store svineri, og det gavner ikke kun kælderen, men hele dit hjem. Et nyt kældergulv vil derfor blive en af de investeringer, hvor du siger “Hvorfor gjorde vi ikke det noget før?”

Fodkoldt på stueetagen?

Kælderens kulde går direkte op, og den forsætter så meget, du lader den. Hvis du ikke har isolering mellem stueetagen og kælderen, vil det give dig

Et nyt kældergulv vil hjælpe. Det vil ikke løse dit problem fuldstændigt, men du vil mærke en forskel. Det har man set flere gange.

Isolering af kælder

Isolering af kældergulv kræver lidt mere end andre gulve. Du vil skulle bruger flere penge. Men det skal du lade være op til tømrer. Han ved bedst.

Flere får foretaget udgravning af kælderen

Det er det første, du skal gøre. Og det er den eneste opgave, du måske kan hjælpe med eller gøre selv. Sammen kan i grave kælderen ud og kører det gamle gulv væk. Denne opgave kan du klare på én dag, hvis du er effektiv.

Undgå fugt 

Har du fugt problemer i vægge eller gulvene, kan du undgå det med et nyt kældergulv.

Hvis problemet allerede er opstået, kan du måske sætte en stopper for det. Mange gange kommer kulden nede fra – og ikke fra væggene. Sørger du for en god isolering af gulvet, vil du måske fuldstændig stoppe fugten og den eventuelle skimmel.

Hvad koster et nyt kældergulv?

Håndværkerne siger, at det koster 17.000 – 30.000 kr.

Det ved vi nu ikke helt, om det er rigtigt. Hvis du får lavet et poleret betongulv, kan du måske få det billigere.

Gulvvarme er vigtigt, hvis man skal opholde sig dernede. Det er dog også ekstra dyrt. Kulden er lige uden for, og det vil du kunne mærke på elregningen. Sæt derfor en tyk streg under “isolering”, når du skriver til håndværkeren.

Anbefalet: Brug 3byggetilbud.dk

Når 250.000 danskere fornyer hjemmet, bruger de deres service. Den er helt unik, og de er de eneste på markedet med en så nem løsning for dig.

Hør, hvad du får.

Du udfylder formularen på deres side, og de giver dig 3 personlige priser. De er helt uforpligtende. Hvis du ikke vil bruge dem, er det ok. Priserne er helt unikke, og de passer til det, du skal have lavet. Tømrerne, der giver dig priserne, har en tendens til at konkurrere med hinanden, og derfor får man ofte de bedste priser derinde. Så hvis du er på udkig efter et billigt kældergulv, skal du derind og få 3 tilbud.

Total renovering af kælder

Hvis du vil have et nyt kældergulv, bør du også overveje at lave en fuldstændig renovering af kælderen. Projektet vil gavne dig, og du vil kunne få et helt nyt hjem. Flere og flere danskere gør dette.

Folk flytter ned i kælderen. I stedet for at købe nyt hus, gør man dette. Hvis man har flere børn, vil de, når de bliver omkring 13 år, gerne have mere ro og fred. En renoveret kælder er løsningen på dette.

Du vil også kunne lave et kontor. Mulighederne er mange, hvis du udover et nyt kældergulv også renoverer hele kælderen.

Prisen

Det er en anden sag. Mange bruger over 100.000 på projektet. Spørger man ejendomsmægleren, vil han sige, at det kommer an på området, om det vil være lukrativt. Men en tommerfingerregel er, at det er det. Specielt hvis du bor i en storby. Måske vil det ikke løbe direkte hjem og give dig overskud. Men over tid vil det!