epoxy gulv

10. marts 2018

Skal du have ophugning eller opbrydning af betongulv?

Skynd dig ikke. Tag dig god tid, ellers kan det gå galt. Betongulvet kan ikke gå i stykker, men hvis du kommer for langt ned, kan du komme rør.

Er betongulvet, du vil opbryde, på 1. sal, skal du være ekstra forpasselig. Bor du i lejligheden, skal du slet ikke gøre det. Bor du i hus, kan du gøre det uden at spørge om lov, men du kan stadig ende i samme situation: ødelagte konstruktioner, der kan løbe op i mange tusindekroner.

At det er besværligt og måske dyrt har vi fået på plads.

Hvad kan du gøre?

Brug IKKE:

 • Vinkelsliber
 • Lufthammer (unødvendigt)

Brug helst:

 • Dine hænder og en ordenligt hammer (hvis det er betongulv!)
 • Betonskære

HmGulve anbefaler: Gør det ikke selv. Find en murer. Det vil ikke koste særlig meget! Vil du tage risikoen, og føler du dig tryg, skal du gøre det. Hvis du er det mindste i tvivl, bør du finde en murermester. Måske kan i gøre det sammen og gøre det på et par timer? Gør du det, vil du også kunne få prisen på opbrydningen i bund.

Sådan gør du det selv

 1. Bryd betonet op langs væggene med en betonskære
 2. Lej en elektromejsel eller brug en stor hammer
 3. Start i midten og bevæg dig ud mod væggene

Dette er vigtigt. Hvis du med det samme gik i gang med at svinge hammeren, ville vibrationerne kunne skade fundamentet i væggen. Bryd i stedte betonet op som det første, hvis du vil have ophugget dit betongulv.

En elektrohammer gør det nemt, men de kan være dyre. Der er også delte meninger, hvad du bør bruge. Om du skal bruge næverne eller maskinkræft. Resultatet vil blive det samme. Brug det, du er mest tryg ved.

Er betongulvet over 15cm, bør du overveje en elektromejsel. Det vil være en udfordrende opgave, hvis du vil opbryde eller ophugge betongulvet, som er så tykt.

Stol ikke guides på nettet – slet ikke os

Lav en Google søgning, og du vil støde på guides og artikler, hvor folk fortæller, hvad du skal gøre. Nogle mener, at man skal bruge en elektromejsel, andre mener det er unødvendigt og kun noget en maskinudlejer, vil fortælle. Et byggefirma vil sikkert anbefale dig, at du får et helt nyt hjem, siger en tømrer ironisk.

Sådan får du et godt tilbud – takket være 3byggetilbud.dk.

Kender du 3byggetilbud.dk? 250.000 danskere har brugt deres, når de har været på udkig efter en tømrer. Selvom du ikke er på udkig, bør du overveje dem til din opgave med opbrydning. Prisen kan overraske dig.

Vil du have troværdige og gode priser?

Hvem vil ikke det. Desværre giver mange håndværkere priser, som kun tilgodeser dem selv. De udnytter, at vi ikke kender til faget. 22 timer til 350 kr. ex moms lyder derfor fair. Men i virkeligheden bør du måske betalte 300 kr. ex moms i timen og kun betale for 12 timer.

Du undgår

 • utroværdige priser
 • tømrer, der udnytter dig
 • byggesjusk

Du får i stedet for:

 • 3 uforpligtende tilbud fra godkendte håndværkere
 • Unikke og personlige priser
 • Certificerede og lokale håndværkere (betal aldrig for transport!)
 • God support og støtte

– hvis du bruger 3byggetilbud.dk.

Det skader ikke spørge, hvad det vil koste at få ophugget dit betongulv!